Tips online boeken

Zo’n 80% van de Nederlanders boekt een zonvakantie of ticket direct online. Hieronder geven wij een paar tips voor het veilig boeken van je droomvakantie.

Boek bij een reisbureau aangesloten bij SGR of ANVR

Een reis betaal je eigenlijk altijd vooruit. En om te voorkomen dat je met lege handen staat als het bedrijf failliet gaat vlak voor jouw vakantie, boek je je reis dus het liefst bij een aanbieder die is aangesloten bij de bekende keurmerken SGR of ANVR.

Betalen via een website

Je wilt betalen. Let erop dat je dit binnen een beveiligde webomgeving doet, in het geval dat je direct moet betalen. In plaats van http:// staat er nu https:// in de adresbalk. De 's' staat voor 'secure', oftewel beveiligd. Of betaal indien dit mogelijk is met acceptgiro. Mogelijk zijn hier wel weer extra kosten aan verbonden.

Annuleringsverzekering

Sluit altijd een annuleringsverzekering af. Deze moet uiterlijk binnen twee weken nadat je de reis hebt geboekt afsluiten, anders dekt de verzekering de kosten niet. Mogelijk biedt de betreffende reisorganisatie deze aan, gekoppeld aan de reis. Met een paar euro's extra voorkomt je een hoop extra kosten, mocht je wel iets overkomen zoals ziekte of diefstal van eigendommen.

Reisverzekering

Ga je op reis zorg dan altijd voor een goede reisverzekering. Deze verzekering dekt onvoorziene uitgaven tijdens je vakantie, bijvoorbeeld ziektekosten die niet door je ziektekostenverzekering betaald worden, ambulancevervoer naar Nederland, vergoeding voor gestolen bagage. In de polis van de reisverzekering staat aangegeven in welke gevallen de verzekering uitbetaalt. Belangrijk is rekening te houden met bepalingen die vermelden hoe je moet handelen om schade te voorkomen. Ten aanzien van bijvoorbeeld bagagedekking staat altijd in de polis vermeld dat je de nodige voorzichtigheid in acht moet nemen.